De indeling

De monumentale uitstraling die het pand van buiten heeft, is ook van binnen terug te vinden. Een aantal fraaie stijlelementen doen denken aan vroegere tijden, maar toch zijn de woonvoorwaarden volgens de wettelijke richtlijnen gerealiseerd en is het huis gerenoveerd m.b.t. comfort, gemak en veiligheid.

Het gebouw is doelmatig van opzet en omvat een begane grond en twee verdiepingen. Op de begane grond is gekozen voor een wooneenheid opgedeeld in een keuken en eetkamer waar de bewoners gezamenlijk kunnen koken, een tv-kamer, computerhoek, activiteitenruimte(serre) en dergelijke in een open woon - en leefstructuur. Dit alles straalt een prettige sfeer uit. Zowel de keuken en activiteitenruimte (serre) bieden toegang tot de ruime, besloten achtertuin met terras. In de tuin is een voorziening voor fietsenberging annex hobbyruimte voor gemeenschappelijk gebruik. Een extra voorziening, die we hebben aangebracht zijn de schommel combinatie met nestschommel en de trampoline.

Elke bewoner heeft een eigen kamer met toegangsdeur. De zeven zit/slaapkamers variëren van 18 to 28 m2 en hebben ieder een eigen wastafel en televisie aansluiting. Vijf van deze kamers bevinden zich op de eerste verdieping, waar tevens een badkamer aanwezig is. Twee slaapkamers zijn ingericht op de begane grond. Eén van deze twee kamers heeft een eigen douche op de kamer. Hierdoor zijn de slaapkamers beneden ook geschikt voor mensen die slecht te been zijn of meervoudig beperkt zijn.